Hiába a jó OTP-eredmény - Vegyesen teljesítenek a piacok

Erősödéssel zártak az amerikai tőzsdék, az ázsiai piacok vegyes teljesítményt mutatnak. Európában a csütörtöki jó hangulat véget ért, a főbb indexek vegyesen mozognak. A pesti parkett gyengülésnek indult a tegnapi szárnyalást követően, az OTP-t még a jó eredménye sem húzza fel.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX 0,76 százalékos gyengülést ért el a délelőtt folyamán, így 22 398,58 ponton állt a tőzsdeindex.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az OTP papírjait a vártnál is jobb harmadik negyedéves eredményei sem támogatják. A bankpapírok árfolyama alig mozdul, több mint 4 milliárd forintos forgalom mellett 0,18 százalékos mínuszt követően 5 400 forinton jegyzik azokat.

A Mol vezeti a negatív listát, az energiapapírok 0,72 százalékos csökkenést követően 20 450 forinton állnak. A Richter is hasonló 0,67 százalékos mínuszt ért el, így a gyógyszeripari részvények árfolyama 45 290 forintig csökkent. Az MTelekom részvényeivel 0,5 százalékos gyengülést követően 596 forinton kereskednek.

A tengerentúli piacok erős pluszban zártak csütörtökön, a piacok optimistán tekintettek az alakulóban lévő ír mentőcsomagra, a General Motors tőzsdei jegyzését és kedvező makro adatok is támogatták a kereskedést. A Nasdaq 1,55 százalékos, az S&P 500 1,54 százalékos pluszt ért el. Az ázsiai piacok már vegyesen teljesítenek, a Nikkei minimális 0,09 pluszt ért el.

Az európai tőzsdéken véget ért az optimista hangulat, a német DAX 0,07 százalékos pluszt ért el, míg a régiós lengyel WIG20 a pesti parketthez hasonlóan mínuszban jár. A tőzsdeindex 0,29 százalékos csökkenést ért el a délelőtt folyamán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.