BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hűlni kezdtek az árfolyamok

Az amerikai kereskedés végén a főbb indexekben kisebb korrekció indult meg, ami az arany árfolyamára is hatással volt, a napi 1423 dolláros rekord szint után 1390 dolláros szintre hűtve az árfolyamot - jelenti a Cashline.

Az eladói nyomás főként az utolsó egy-két órában jelentkezett, amit részben az árupiaci termékek hírtelen bekövetkezett lekonyulása váltott ki. Mindez együtt jár az amerikai dollár euróval szembeni erősödésében.

Ázsiában is csökkentek az irányadó tőzsdeindexek. A kínai ingatlanárak megállíthatatlan emelkedésére reagálva elrendelték egyes kínai bankok tartalékrátájának 50 bázisponttal történő megemelését. Ez is egy likviditás csökkentő lépés válaszul az amerikai pénzpumpa kiváltotta inflációs félelmekre, és a túlfűtött kínai ingatlanpiacra. Az ingatlanpiaci buborék növekedésének féken tartására további szigorításokkal élhet a kínai rezsim, ingatlanadóval, és adminisztrációs korlátozásokkal.

A számos megszorító intézkedés ellenére a kereslet a kínai ingatlanpiacon erős maradhat, emellett az ingatlan szektor visszaesése veszélyeztetheti a kínai növekedést. Mindezek mellett a kínai külkereskedelmi többlet tovább növekedett, ismét rávilágítva ezzel a kínai jüan alulértékeltsége körüli aggodalmakra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.