BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Írország bedöntötte az amerikai piacokat is

Az elmúlt három hónap legrosszabb hetét zárták az Amerikai tőzsdék, miután az ír problémák, és a kínai kamatemelés körüli aggodalmak felszínre törtek. Minden szem a kiskereskedelmi értékesítésekre szegeződik a mai napon, a havonta közzétett index, és a kiskereskedelmi vállalatok pénzügyi és értékesítési előrejelzései - a Wal-Mart, a Target és a Saks -, amelyek tükrözik az amerikai fogyasztás helyzetét - áll a Cashline elemzésében.

A szöuli G20 találkozó némileg csökkentette az Írországgal kapcsolatos feszültséget a piacokon. Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország közleményben szögezte le, hogy az ír államkötvények jelenlegi tulajdonosainak nem jelent majd többletköltséget Dublin esetleges uniós kisegítése. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szombaton úgy nyilatkozott, hogy Írország saját erejéből is képes kezelni a helyzetet.

Az ingatlanpiaci áremelkedés megzabolázására, és a kereslet hűtése érdekében Kína szünetelteti a hitelezését a különböző ingatlan fejlesztésre folyósított banki hitelek körében, ezek a megszorítások a négy legnagyobb kínai bankot érintik.

Japánban a vártnál kedvezőbb harmadik negyedévi GDP adat látott napvilágot, belső fogyasztás erősödésének köszönhetően 3,9 százalékkal nőtt a felkelő nap gazdasága az elemzői 2,5 százalékos várakozásokkal szemben.

A félelem hogy az erős jen visszafogja az exportot és a növekedési potenciált, eladási nyomást helyezett a jen-re. A japán jen gyengülni kezdett az amerikai dollárral szemben, a Nikkei index pedig majdnem 1 százalékos emelkedést tudott felmutatni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.