BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól fogytak a 15 éves lejáratú magyar állampapírok is

Az ÁKK 5 milliárddal több kötvényt adott el, mint tervezte. A hozamok csökkentek az előző aukcióhoz képest.

Az Államadósság Kezelő Központ 45 milliárd forint értékben tervezett kibocsátani államkötvényeket, a nagy keresletre való tekintettel azonban megnövelte a kibocsátási mennyiséget, így 50 milliárd forintnyi kötvényt értékesített.

A három év futamidejű kötvényekre 31,58 milliárd forint ajánlatot nyújtottak be az elsődleges forgalmazók, az adósságkezelő tartotta magát az eredetileg tervezett 20 milliárdos eladási mennyiséghez. A minimális hozam 6,55, a maximális 6,65, az átlaghozam 6,61 százalékon alakult. A hozam 8 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamhoz képest.

Az öt éves kötvényekre 48,14 milliárd forint ajánlat érkezett, az ÁKK 5 milliárddal többet, 20 milliárd forintnyi állampapírt adott el, mint az eredetileg tervezett eladási mennyiség. A hozamok 6,75 és 6,79 százalék között szóródtak, az átlaghozam 6,75 százalékon alakult. A hozam 5 bázisponttal csökkent a két héttel ezelőtti hasonló futamidejű kötvényaukció átlaghozamához képest.

A hosszú, 15 éves kötvényekből majd 20 milliárdot vettek volna a befektetők, az ÁKK 10 milliárdot adott el. A hozamok 6,99 és 7,07 százalék között szóródtak, az átlaghozam 7,03 százalékon alakult. A hozam 6 bázisponttal alacsonyabb a július végi, hasonló futamidejű aukció hozamához képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.