BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két éves csúcson a részvénypiac

A fejlődő piaci papírok két éve nem látott magasságba szöktek, miközben a piac a Fed ma esti döntésére vár.

Az MSCI világ index 320,05 pontra erősödött a mai kereskedési nap folyamán, ami éves szinten csaknem hét százalékos erősödést jelent. Az MSCI fejlődő piaci index pedig 2008 júniusa óta nem tapasztalt csúcsra ugrott, mivel a piaci szereplők arra számítanak, hogy a Fed ma este további 500 milliárd dollár értékben jelent be mennyiségi könnyítést - jelenti a Reuters.

A pénzpuma várható beindítása arra ösztönzi a befektetőket, hogy kockázatosabb és egyúttal magasabb hozamot jelentő papírokat válasszanak. A fejlődő piacok száguldása annak fényében különösen érdekes, hogy egyes befektetési guruk szerint ezen a piacon várható az újabb, gigantikus buborék kipukkadása. Az internet buborék idején fedezékbe húzódó befektetők most azonban offenzívába kezdenek és felvásárolják a papírokat, további erősödésre számítva.

A jó hangulat a budapesti parketten is érezhető, a blue chipek mindegyike erősödésnek indult, az MTelekom szárnyal. A távközlési papírok 3,32 százalékkal drágultak a nyitást követően, így 591 forinton jegyzik a társaság papírjait. A Richter követi a pozitív listán a távközlési céget. A gyógyszeripari részvények árfolyam 1,27 százalékkal emelkedett, 47 195 forintig.

Az OTP szerényebb növekedést mutathat fel, 0,77 százalékkal 5 835 forintig drágultak a bankpapírok. A Mol részvényeinek árfolyama 0,48 százalékkal emelkedett, így az energiapapírokat 20 800 forinton jegyzik.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.