BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lejtmenetben a BUX

Pesszimista hangulatban indította a hetet a budapesti parkett. Az ázsiai piacokon vegyesen teljesítenek a részvények, az indexek erősödnek.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,2 százalékkal gyengült a délelőtt folyamán, 23 159,76 ponton állt.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek gyengén indították a hetet. A vezető részvények közt csak a Mol és az MTelekom erősödött hétfőn délelőtt. A Mol részvényeinek árfolyama 0,19 százalékkal 20 490 forintig emelkedett. A távközlési papírok árfolyama 0,5 százalékkal 598 forintig nőtt.

A Richter árfolyama jelentős gyengülésnek indult, a gyógyszeripari részvények 0,85 százalékot veszítettek nyitóértékükből, így 46 450 forinton állnak. Az OTP-papírjai 0,51 százalékos gyengülést könyvelhettek el, így a bankpapírok 5 770 forinton állnak.

Vegyesen nyitottak hétfőn az ázsiai indexek, az autóipari részvények, jól míg a bankszektor papírjai rosszabbul teljesítenek. A japán Nikkei 1,11 százalékkal erősödött, a Shanghai Composite index pedig 0,96 százalékkal erősödött. Az amerikai indexek múlt hét pénteken minimális pluszban, két éve nem látott magasságokban zártak. A jó makrogazdasági adatoknak és a Fed által a múlt héten bejelentett expanzív monetáris politikának köszönhetően a Nasdaq 0,06 százalékkal, az S&P 500 0,39 százalékkal erősödött hétvégére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.