BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leleplezés küldte padlóra a pénzügyi részvényeket

Az elmúlt két hétben bekövetkezett korrekció után a piac újra nyugtalan. Az indexek már nyitáskor hanyatlásnak indultak, és a lefelé irányuló lendület egész nap kitartott.

Szerző: Tradenet Global

A Hálaadás miatt ez a hét a szokásosnál rövidebb. Úgy tűnik, ez ugrott be a vevőknek is a nap közepén, amikor a megnövekedett kereslet miatt az árak visszatértek a nyitó szintekre.

Az indexek vegyesen zártak. A pénzügyi szektor különösen gyenge volt, mivel olyan hírek röppentek fel, hogy az FBI három fedezeti alap ellen meglepetésszerű rajtaütéssel belső információkra alapuló kereskedést fedezett fel. A Goldman Sachs (GS) –3.5%-ot esett a hírre, a bankszektor egésze pedig –1.5%-ot. Emlékezve a Goldman körüli folyamatos botrányokra, a befektetők feltételezik, hogy a nagybank sem teljesen tiszta.

A komputer-óriás Hewlett Packard (HPQ) +2.68%-ot emelkedett a zárás utáni kereskedésben, miután a cég közzétette 133 centes részvényenkénti eredményét, ami 6 centtel magasabb az elemzők becsléseinél. Emellett a cég az év egészére is pozitív kilátásokkal örvendeztette meg befektetőit.


Ma a piac a GDP-adatra, valamint a használt lakóingatlanok forgalmára fókuszál. A délután folyamán a Nyíltpiaci Bizottság ülésének jegyzőkönyve is nyilvánosságra kerül.

S&P500 (SPY)

A bikák kísérlete, hogy a pszichológiailag fontos 1200 pontos korlát fölé emeljék az indexet, már harmadik napja bukik el. Ez a tény elindíthat egy olyan esetet, ahol egy hanyatló szakasz előtt vagyunk. Ekkor az index a múlt hét legalacsonyabb pontja alá kerülhet, és elérheti a 117.3 pontot, az EMA50 indikátor szintjét.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.