BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban nyitott a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 153,36 pontos csökkenéssel, 22.208,69 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,69 százalékkal gyengült.

A legfrissebb piaci adatokért kattintson ide!

Mohos Imre, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője kis mértékű negatív változást vár a BÉT keddi nyitásában, mivel a külföldi befektetői hangulat most nem kedvező a börzéken. Hozzátette: a piaci mozgások irányát eldöntheti, hogy az unió hajlandó lesz-e segíteni Írországnak gazdasági bajai orvoslásában.

Az üzletkötő szerint az OTP-részvények ára kedden 100 forinttal csökkenhet. A Mol papírok jegyzése várhatóan 19.000-19.300 forint között lehet. A magyar értékpapír-piacot a Richter papírja stabilizálhatja, amelynek árfolyama előreláthatólag nem csökken 45.000 forint alá.

    Szabó Attila, a Cashline Értékpapír Zrt. üzletkötője szintén enyhe csökkenést vár kedden nyitásban a magyar börzén. Szerinte az OTP-részvények ára újra jelentős mértékben eshet. A Mol-papírok árának jelentősebb esését a szerdán nyilvánosságra kerülő harmadik negyedéves gazdálkodási adatokkal szembeni erős pozitív várakozás tompíthatja.

    Utalt arra, hogy a világban nem kedvező a befektetői hangulat, Ázsiában kifejezetten negatív, Európa pedig az ír fejleményekre figyel. Így a tőzsdéken várakozás, és az iránykereső hangulat az uralkodó.

    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 235,64 pontos, 1,06 százalékos emelkedéssel, 22.362,05 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 15,1 milliárd forint volt, a vezető részvények, a Magyar Telekom kivételével, erősödtek a pénteki záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.