BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot esett a forint

Nap végére eltávolodott a hazai fizetőeszköz a svájci frankkal szembeni lélektani 200 forintos határtól és a vezető devizákkal szemben is elvesztette előnyét.

Az uniós devizáért 274,36 forintot kérnek a bankközi devizapiacon, ez jelentős gyengülés a délelőtti 272,85-os árfolyamhoz képest is, és a péntek délutáni 274,03 forintos árfolyamnál is gyengébb.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az alpesi deviza egységéért 203,31 forintot kértek késő délután. Kora reggel még az ír mentőcsomag hírére, rövid időre ugyan 200 forint alatt is járt a svájci frank egységének árfolyama. Azonban a reggeli kiugró teljesítmény átmeneti volt, azóta a forint folyamatosan gyengül az alpesi devizával szemben.

A zöldhasúval szemben is hasonló gyengölést mutathat fel a hazai deviza. 201,59 forintot kértek késő délután az amerikai devizáért, szemben a délelőtti 198,6 forintos szinttel.

Csak korrekció folyik a piacokon – mondta el Kovács Mátyás , a Raiffeisen Bank elemzője, a Világgazdaság Online-nak. Az elemző véleménye szerint fontosabb piacbefolyásoló hírt nem tettek közzé. A jelenlegi árfolyamok jelentős változása nem várható, a pozitív trend folytatódása csupán az ír mentőcsomag elfogadásakor lehetséges. Az elemző év végére is megközelítőleg hasonló árfolyamszintekkel számol, a bank euró célárfolyama 275 forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.