BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem veszik a magyar adósságpapírt!

A kincstárjegyek 50 bázispontos hozamemelkedéssel keltek el az előző aukcióhoz képes, és nem is a tervezett mennyiségben.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 3 hónapos lejáratú diszkontkincstárjegyeket (dkj) értékesített: a meghirdetett mennyiség 40 milliárd volt, de az adósságkezelő 10 milliárddal kevesebbet, 30 milliárdot fogadott el.

A hozamok nagy tartományban szóródtak: 5,51 és 5,9 százalék között, az átlaghozam 5,78 százalékon alakult. Az előző hasonló futamidejű aukcióhoz képest fél százalékos hozamugrás következett be.

A túljegyzés mértéke alig haladta meg az eredetileg eladni szándékozott 40 milliárd forintot: az elsődleges forgalmazók 46,4 milliárdnyi kincstárjegyet vettek volna.

A rövid lejáratú papírok hozama az előző aukción 5,28 százalékon alakult, a befektetők nem áraztak kamatemelést. Az MNB tegnap 25 bázisponttal 5,5 százalékra emelte az alapkamatot, elsősorban az inflációs nyomásra hivatkozva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.