BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekord után újabb rekord – Felhajtja, a Fed az aranyárát

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed politikájára határozott válaszként 4 százalékos emelkedést is produkált az aranyárfolyam napon belüli jegyzése, írja a www.aranypiac.hu.

Az arany és az ezüst, amelyek mennyisége nem növelhető mesterségesen, a Fed lépésére miszerint 600 milliárd dollár értékben kíván államkötvényeket felvásárolni, erre a folyamatra csak az árfolyam növekedésével emelkedhet.

Az elmúlt hét eseményei mindenki számára egyértelműen bizonyították, hogy a növekvő pénzmennyiség növekvő nemesfémárakat eredményez. Londonban, a péntek délutáni árfixingben 1 395,5 dolláron állapították meg egy uncia arany árát. Ez a másfél hónapja tartó aranypiaci rekordok sorozatában a legújabb csúcs. 

Egy uncia ezüst jegyzése pénteken 26,14 dollárra emelkedett, ami 10 százalékot meghaladó egyheti növekedés és 30 éve nem látott árfolyam-magasság. Forintban ez a mértékű erősödés nem teljesen érezhető, miután a dollárnak a forinttal szembeni gyengülése valamennyit elvett az eredményből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.