BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szabadesésben a tőzsde - Továbbra is pesszimisták a piacok

Szerdán tovább esnek a piacok, a tengerentúlt még a vártnál jobb GDP adat sem győzte meg, Ázsiában az indexek többsége negatívan teljesít. Európa vezető indexei vegyesen mozognak de jelentősebb pluszt sehol nem értek el. A pesti parkett továbbra is lejtmenetben van, a blue chipek minimális veszteséggel zárták a délelőttöt.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,44 százalékot veszített a délelőtt folyamán nyitóértékéből, így a tőzsdeindex 21 856,89 ponton állt.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A legnagyobb mínuszt a vezető részvények közt az MTelekom, 1,03 százalékkal érte el, így a távközlési papírok árfolyama 573 forintra csökkent. A Mol a tegnapi zuhanáshoz képes a délelőtt folyamán már minimális 0,49 százalékos veszteséget könyvelhetett el, az energiapapírok így 20 100 forinton állnak.

A Richter is gyengélkedik, a gyógyszeripari papírok árfolyama 0,63 százalékkal gyengült, így azok kereskedése 45 400 forinton zajlik. Az OTP az irányadó a blue chipek közt. A bankpapírok 3 milliárd feletti forgalmat bonyolítottak le a délelőtt folyamán, árfolyamuk 0,13 százalékkal 5 128 forintra süllyedt.

Az amerikai piacok a vártnál jobb GDP-adat ellenére jelentős mínuszokban zártak tegnap. A Nasdaq 1,46 százalékos, az S&P 500 1,43 százalékkal gyengült. Az ázsiai piacok már vegyesebb képet mutatnak, a Shanghai Composite index 1,12 százalékkal erősödött, míg a Nikkei 0,84 százalékkal gyengült.

Az európai indexek többsége azonban továbbra is negatív tartományban mozog. A német DAX 1,72 százalékot veszített nyitóértékéből, a lengyel WIG20 viszont már 0,21 százalékos erősödést produkált a délelőtt folyamán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.