BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyalt az OTP - Erősödésnek indultak a piacok

Csütörtökön kitartott a szerdán indult optimista hangulat, a vezető európai indexek is erősödtek. A tengerentúli indexek is erősödéssel indították a napot. A pesti parkett nap végére belehúzott, az OTP szárnyalt, csak az MTelekom veszített értékéből.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX stabilan erősödött a nap folyamán zárás előtt pedig 2,22 százalékos erősödést ért el, így 22 570,23 ponton zárt.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Szárnyalt az OTP csütörtökön, a társaságrészvényei 3,04 százalékos pluszban zártak, így 5 410 forinton jegyezték azokat záráskor. A pozitív lista második helyezettje a Mol is jelentős 2,53 százalékos erősödést ért el, így az energiapapírok 20 600 forinton fejezték be a napot. A Richter részvényeit 2,24 százalékos erősödést követően 45 600 forinton adták.

A blue chipek közt egyedüliként az MTelekom veszített értékéből csütörtökön. A távközlési papírok árfolyama 0,16 százalékkal 599 forintra gyengült.

A körvonalazódni látszódó ír mentőcsomag megerősítette a vezető európai piacokon uralkodó optimista hangulatot. A német DAX index 1,92 százalékos erősödést ért el, a régiós lengyel WIG20 szerényebb 0,28 százalékos pluszban állt a pesti záráskor. Az amerikai piacok a kedvező makro adatnak és az Európai optimizmusnak köszönhetően erősödéssel indították a napot. A Nasdaq 1,84 százalékos, az S&P 500 1,72 százalékos pluszt ért el nyitás óta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.