BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tartotta magát a BUX - Korrigált az OTP

A vezető európai indexek nem tudták megőrizni a délelőtt elért pluszokat, a tengeren túli tőzsdeindexek is gyengüléssel indítottak kedden. A pesti parkett tartotta magát és pluszban zárta a napot, az OTP rég nem látott mértékben erősödött.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 2,07 százalékos pluszban fejezte be kedden a kereskedést. Így a tőzsdeindex 20 639,64 ponton várja a szerdai kereskedést.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek mindegyike erősödött kedden. Az iránymutató kedden is az OTP volt. A bankpapírok 15 milliárd feletti forgalmat könyvelhettek el a kereskedés során. A papírok napközben 3 százalék feletti növekedést is produkáltak azonban ennél szerényebb mértékű 2,28 százalékkal 4 925 forinton zártak a részvények. A Mol is hasonlóan jó 1,89 százalékos növekedést ért el, így 18 595 forinton zárták a kereskedést az energiapapírok.

A Richter is jelentős 2,38 százalékos növekedést produkált a kereskedés során, így a gyógyszeripari részvények 43 000 forinton zárták a kereskedést. Az MTelekom már szerényebb 1,11 százalékos növekedést ért el, a társaság papírjait így 545 forinton jegyezték.

A vezető európai indexek továbbra is vegyes képet mutatnak, a német DAX index továbbra is szerény 0,38 százalékos pluszban jár. A régiós lengyel WIG20 azonban délutánra 0,17 százalékkal gyengült. A tengerentúli piacok a nyitást követően lejtmenetnek indultak. A Nasdaq 0,75 százalékkal, az S&P 500 0,53 százalékkal gyengült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.