BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább esik az OTP

Amerika véget vetett a szerdai zuhanásnak és a tengerentúli indexek tegnap már pluszban zártak. Csütörtökön Európa ugyan nem indult erősödésnek, a pesti parkett azonban korrigálni kezdett a tegnapi zuhanást követően.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX a szerdai zuhanást követően csütörtökön 0,67 százalékkal erősödött délelőtt, így 22 379,37 ponton áll.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt egyedüliként az OTP veszített értékéből. A bankpapírok 0,43 százalékkal 5 476 forintra gyengültek.

A Richter vezeti a pozitív ranglistát, a gyógyszeripari részvények 1,2 százalékos erősödést értek el csütörtökön délelőtt, így 45 200 forinton történik az értékpapírok jegyzése. Az MTelekom is jelentős 1,03 százalékos növekedést produkált, így a távközlési papírok közelítenek a 600 forintos technikai határhoz, melytől már csak 2 forinttal van elmaradva. A Mol már szerényebb 0,73 százalékos növekedést követően 19 845 forinton áll.

A szerdai zuhanás már a tengerentúlra nem jutott el, a jó amerikai makro adatok pluszba húzták a vezető indexeket. A Nasdaq 0,62 százalékkal, az S&P 500 0,44 százalékkal erősödött. Ázsiában is az amerikai hangulat volt a mérvadó, a Nikkei 0,31 százalékkal, a Shanghai Composite index 1,04 százalékkal erősödött. Csütörtökön azonban az európai piacokon nem lett úrrá az optimizmus, a német DAX index 0,16 százalékkal, a lengyel WIG20 index 1,545 százalékkal gyengült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.