BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Erste Bank magyar leánya se tetszett a Moody's-nak

A Moody’s Investors Service leminősítette az Erste Group Bank AG magyarországi leányvállalatának devizatartalékát Baa3-ra a korábbi Baa2-ről – tette közzé a Bloomberg.

A Moody’s szerint a magyar kormány nem tudja tovább támogatni bankrendszerét a hétfői leminősítést követően. Hétfőn a Moody’s nem csupán a magyar államkötvények besorolásán rontott, hanem a Magyar Nemzeti Bank (MNB) devizatartalékát is leminősítette.

Ismert, hétfőn a Moody’s két kategóriával minősítette le a magyar adósság besorolást, BAA1-ről BAA3-ra negatív kilátással a növekvő strukturális költségvetési hiány, vagyis a nem fenntartható szerkezet miatt.

A hitelminősítő indoklása szerint a kormány gyors, meggondolatlan lépésekkel próbálja a költségvetési hiányt fedezni, ám hiányoznak a strukturális reformok, így az államháztartás e formájában nem fenntartható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.