BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Apad a BUX előnye - Optimizmus uralkodik a piacokon

A nyitást követő erős növekedés lejtmenetnek indult a pesti parketten, a vezető index előnye minimálisra csökkent. A vezető európai piacokon optimizmus uralkodik, az amerikai piacok többsége pluszban zárt tegnap.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX veszített előnyéből, és délelőtt már csupán 0,19 százalékos plusznál járt, a tőzsdeindex így 21 816,76 ponton állt.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek vegyes képet mutatnak. A Mol stagnált a délelőtt folyamán, így a részvények kereskedése továbbra is 20 000 forinton zajlik. Az MTelekom 0,18 százalékos mínuszt könyvelhetett el, így részvényeinek jegyzése 539 forinton zajlik.

Az OTP produkálta a legnagyobb 0,65 százalékos erősödést délelőtt, a bankpapírokat így 5 365 forintért adják. A Richter is erősödésnek indult, igaz szerényebb 0,32 százalékos növekedést produkáltak a gyógyszeripari részvények, melyeket így 44 145 forinton jegyeznek.

Az európai vezető indexek mindegyike emelkedésnek indult. A DAX index 0,13 százalékos, a CAC40 0,55 százalékos pluszt mutat. A régiós lengyel WIG20 szerényebb 0,05 százalékos emelkedést ért el.

A tengerentúli indexek többsége szerdán emelkedéssel zárta a kereskedést. A Nasdaq 0,41 százalékos, az S&P500 0,37 százalékos növekedést produkált. Az ázsiai piacok többsége is pluszban járt, a Nikkei Average index 0,52 százalékos pluszbanjárt, míg a Shanghai Comosite index 1,32 százalékos mínuszt ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.