BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az INA adta a zágrábi tőzsde forgalmának közel kétharmadát

A Mol többségi tulajdonában lévő horvát INA olaj és gáztársaság részvényének adásvétele adta a zágrábi értéktőzsde csütörtöki forgalmának közel kétharmadát.

Az INA árfolyama 0,64 százalékkal 3.120 kunára nőtt, a cég papírjának a forgalma 38,6 millió kuna volt. Az elmúlt 13 napban, amióta a INA részvények kereskedését újból engedélyezték, több mint 1 milliárd kuna forgalom mellett 358.319 INA-részvény cserélt gazdát. A zágrábi tőzsde CROBEX mutatója 0,55 százalékkal 2.101,02 pontra emelkedett csütörtökön 60 millió kuna forgalommal.

A Mol beadvánnyal fordult a Horvát Versenyhivatalhoz (AZTN), amelyben az INA-részvények december 14-20. közötti időszakban történt vásárlásainak kivizsgálását kezdeményezte - közölte a társaság szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatójában.

A közlemény szerint a Mol a vizsgálatot arra vonatkozóan kezdeményezte, hogy a vásárlásokkal a horvátországi versenytörvények értelmében létrejött-e összehangolt magatartásra vonatkozó tiltott megállapodás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.