BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre népszerűtlenebb az áruhitel

A népszerűségben korábban még a bankbetétekkel is vetekedő áruhitelektől való elfordulás mértéke még a többi hiteltípus közül is kimagaslik, derül ki az OTP Alapkezelő megbízásából készült kutatásból.

A karácsonyi ajándékvásárlási időszakban hagyományosan sokan vettek fel áruhitelt vagy személyi kölcsönt, hogy drágább termékeket vásárolhassanak, az OTP Alapkezelő megbízásából a Pécsi Tudományegyetem által végzett kutatás során megkérdezett válaszadók mintegy 34,4 százaléka válaszolta, hogy korábban rendelkezett áruhitellel, de ma már nem használja ezt a pénzügyi terméket. A másik jelentős népszerűségvetésen átesett hitelfajta a személyi kölcsön. A válaszadók kevesebb, mint 10 százaléka rendelkezik jelenleg ilyen jellegű hitellel.

Szembetűnők, hogy amíg korábban az áruhitel számított az egyik legnépszerűbb pénzügyi terméknek, addig mára jelentősen visszaesett a népszerűsége, hiszen a korábbi termékhasználat alapján az áruhitelek igénybevétele a hagyományosan népszerű lekötött betétével, valamint az életbiztosításéval vetekedett. Azonban az áruhitel jelenlegi igénybevétele az egykori használatának csupán a töredéke.

Ezek a változások feltehetően a közelmúlt negatív gazdasági eseményeinek köszönhetőek, a lakosság önbizalma a pénzügyek terén ugyanis láthatóan megingott – mondta el Dr. Törőcsik Mária, a Pécsi Tudományegyetem professzora.

A kutatás eredményei látványosan alátámasztják azt a megállapítást, hogy a válság óvatosabbá tette a hazai lakosságot – vélekedik a kutatási eredményeiről Gáti László, az OTP Alapkezelő értékesítési és marketing igazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.