BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elő minden bónusszal, bárhol fizették is ki!

A világ pénzügyi szabályozó hatóságait képviselő bázeli bizottság olyan tervvel állt elő, amely szerint a bankoknak nyilvánosságra kellene hozniuk a bónuszaik összegét.

Az erről szóló konzultációs dokumentum azt javasolja, hogy a bankok tegyék közzé a részleteket arról, hogy a kifizetés hogyan kapcsolódik a teljesítményhez, és ismertessék a javadalmazás különböző típusainak összesített adatait.

Ezekben szerepelniük kellene a felső szintű vezetőknek, a kockázatkezeléssel foglalkozó munkatársaknak és az "egyéb, anyagi jellegű kockázatvállalóknak" kifizetett öszegek részleteinek. A BBC jelentése szerint a bázeli bizottság azt reméli, hogy az értéktőzsdék így nyomást tudnak gyakorolni a bankokra annak érdekében, hogy az alkalmazottaiknak jobb ösztönzést adjanak a hosszú lejáratú kockázatok csökkentésére. A konzultációs folyamat – amelyhez valamennyi érdekelt fél véleményét várják – várhatólag február 25-én fejeződik be.

A Bizottság emellett aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy korábban a pénzügyi szervezetekre vonatkozó szabályok országonként változtak, ez pedig megnehezítette a kifizetések nemzetközi összehasonlítását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.