BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősen kezdte a hetet a Wall Street

Az amerikai részvénypiac erősen kezdte a hetet, mivel Kína változatlanul hagyta irányadó alapkamatát az infláció emelkedése ellenére is. A kínai döntéshozók bejelentették, hogy továbbra is kitartanak az erős növekedést támogató politikájuk mellett.

Szerző: Tradenet Global

A hétfői emelkedés gyenge volt, és hiányzott belőle az igazi erő. Hírek hiányában a kereskedők nem igazán találtak indokot arra, hogy tovább emeljék a piacot. Az utolsó órában bekövetkezett eladási hullám visszavitte az S&P 500 indexet a tegnapi záróárára, a NASDAQ-on pedig véget vetett a nyolc napja tartó emelkedésnek. Az S&P 500 index 83%-kal van a 2009-es mélypontja fölött, az év eleje óta pedig 11%-os hozammal jutalmazta meg befektetőit.

Kedden sűrű lesz a gazdasági bejelentések naptára. A befektetők füle a szenátus felé fordul, akik Obama elnök adócsökkentési programjáról szavaznak. A Fed a szokásos havi kamatdöntő ülését tartja, az elemzők azonban nem számítanak semmiféle meglepetésre ilyen téren.

A tőzsde nyitásakor a befektetők lereagálják a gyártói árindex (PPI), a kiskereskedelmi forgalmak és az üzleti készletek adatát.
 
S&P500 (SPY)

A jelenlegi rövidtávú emelkedő trend változásának első jele az árfolyam az áprilisi 122.12-es csúcs alá esése lenne. Jelentősebb támaszok is biztosítják a trend folytatódását 120.40 pontnál, majd a novemberi mélypont 117.50 pontjánál. Amíg az ármozgás le nem gyengül és vissza nem fordul, a bikák minden nyitáskor gyengélkedésbe bele fognak vásárolni abban a meggyőződésükben, hogy az index az év végéig emelkedni fog.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.