BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európa előtt menetel a BUX

A BUX majdnem 0,5 százalékot erősödött, míg a vezető európai tőzsdeindexek 0,1-0,3 százalékos erősödést mutatnak. A PannErgy kiemelkedően teljesít ma.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX 0,46 százalékos pluszba kapaszkodott a hét utolsó napján, délelőtt 21314,09 ponton (+98,31 pont) áll az index. A részvények eddig 6,8 milliárd forint értékben cseréltek gazdát, mely jelentősen meghaladja az utóbbi napokban látott forgalmi szinteket.

A vezető részvények közül csak a Richter esik, 0,61 százalékkal ér kevesebbet a gyógyszerpapír, egy részvényért 42555 forintért lehet hozzájutni. A Magyar Telekom stagnálást mutat, napok óta az 521 körüli árfolyamon áll a részvény.

A Mol és az OTP erősödni tudott. Az olajpapírok 0,8 százalékos pluszban 19455 forinton állnak, a bankpapírok 0,66 százalékot erősödtek 5285 forintra.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A PannErgy 3,52 százalékos emelkedésben áll, 910 forinton. Az Európai Beruházási Bank jóváhagyta a PannErgy geotermikus projektjére vonatkozó hitelkeretét – áll a cég közleményében.

A jóváhagyás megközelítőleg 110 millió eurós hitelkeret felállítását jelenti, várhatóan igen kedvező kondíciókkal – mondta Gyimóthy Dénes, a PannErgy megbízott gazdasági- és vezérigazgatója.

Az európai vezető tőzsdeindexek 0,1-0,3 százalék közötti pluszban tartózkodnak, a nemzetközi hangulat semleges, enyhén pozitív.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.