BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európával dacolva emelkedik a magyar tőzsde

A keddi optimizmus szerdára elveszett a vezető európai indexek többsége mínuszban jár. A pesti parkett tőzsdeindexe lendületes növekedésnek indult amit a Mol táplál.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 1,3 százalékos emelkedést ért el a délelőtt folyamán, így a tőzsdeindex 21 422,7 ponton állt.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt ma is a Mol tűnik az irányadónak. Az energiapapírok közel 2 milliárdos forgalmat értek el még 11 óra előtt. A társaság részvényei 2,58 százalékkal 20 260 forintra erősödtek. A keddi nagy esést követően az OTP korrekcióba kezdett. A bankpapírok árfolyama 1,27 százalékkal 5 231 forintig emelkedtek.

A Richter már szerényebb 0,47 százalékos emelkedést produkált, a gyógyszerpapírokat így 42 200 forinton jegyzik. Az MTelekom 0,38 százalékos pluszt mutat, a távközlési papírok kereskedése így 520 forinton zajlik.

Kedden a kereskedés végéig kitartott a jó hangulat a tengeren túli börzéken. A Nasdaq 0,68 százalékos, S&P500 0,6 százalékos pluszban zárt. Ázsiában azonban már nem volt ilyen egyértelmű az optimizmus. Az ázsiai indexek vegyesen teljesítettek. A Shanghai Composite index 0,9 százalékos, a Nikkei Average 0,23 százalékos mínuszt könyvelhetett el.

Európában is vegyes képet mutatnak a tőzsdék szerda délelőtt. A DAX index 0,1 százalékos, a CAC40 0,18 százalékos mínuszt ért el. A régiós lengyel WIG20 minimális 0,07 százalékos csökkenést ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.