BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hiába reménykednek a frankhitelesek - Nem tud erősödni a forint

A forint továbbra is gyengélkedik, a csütörtöki záró érték alá gyengült a vezető devizákkal szembe. Elemzői vélemények szerint leginkább a költségvetés középtávú fenntarthatósága tartja nyomás alatt a hazai devizát.

Pénteken délelőtt 278,25 forintot kértek egy uniós devizáért, ami jelentős és folyamatos gyengülést mutat a csütörtöki 277,1-es záró árfolyamhoz képest.

A friss deviza- és részvénypiaci adatokat itt megtekintheti!

A devizahiteleseket leginkább sújtó svájci frank szűk sávban mozog. Délelőtt 11 óra körül 212,1 forintot kértek egy alpesi devizáért, ami gyengébb a 211,35-os záró árfolyamnál. Kora reggel azonban a hazai deviza elért már 212 feletti árfolyam szinteket, de eddig még vissza tudott erősödni, és úgy tűnik továbbra is tarja ezt a sávot a forint.

Az amerikai dollárral szemben is gyengélkedik a hazai deviza. A zöldhasú egységéért 210,1 forintot kérnek a bankközi devizapiacon, ami gyengébb a csütörtöki 209,26 forintos záró értéknél.

Az eurót az Európai Központi Bank elnökének sajtótájékoztatója, tegnap rövid időre gyengítette a közös devizát azonban hamar stabilizálódott a helyzet. A dollár euró árfolyam jelenleg 1,323, ez már stabilizálódást mutat. A csütörtöki záró érték ennél gyengébb 1,322 dollár volt eurónként.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.