BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kapaszkodóban a BUX, még vörösben az OTP

Ledolgozott délelőtti hátrányából a BUX, a vezető részvények többsége javított eredményén. A vezető európai indexek vegyes teljesítményt nyújtanak.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX a délelőtti 0,5 százalékos mínuszból 0,16 százalékra faragta le hátrányát, így a tőzsdeindex 21 672,47 ponton állt.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A vezető részvények közt az OTP és a Mol javított délelőtti teljesítményén. A Mol 0,35 százalékos pluszt ért el, így az energiaipari részvény árfolyama 20 020 forintra emelkedett. Az OTP továbbra is negatív tartományban mozog, azonban a délelőttinél szerényebb, 0,13 százalékos veszteséget mutat. A bankpapírok kereskedése így 5 283 forinton történik.

Az MTelekom részvényeinek árfolyama tovább gyengült, kora délutánra 1,46 százalékos mínuszt értek el a távközlési papírok, melyekért így 537 forintot kérnek. A Richter 1,12 százalékos mínusszal 43 800 forintra gyengült.

Az európai indexek vegyes teljesítményt nyújtanak, a német DAX index a délelőtti külkereskedelmi adat hatására gyengült, azonban az ipari termelés váratlanul nagy növekedése felfelé indította a tőzsdeindexe, ami így már csupán 0,11 százalékos mínuszban áll. A CAC40 0,39 százalék pluszban, a WIG20 0,35 százalékos mínuszban áll.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.