BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már csak az OTP tartja magát - Pluszban nyitott Amerika

Délutánra minimálisra apadt a BUX előnye, a pesti parkett részvényeinek többsége gyengülésnek indult. A vezető európai indexek pozitív tartományban mozognak, a tengerentúlon a nyitást követően az indexek többsége erősödésnek indult.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX a reggeli erős kezdést követően délutánra veszített előnyéből. Fél négy után minimális 0,04 százalékos pluszban járt a tőzsdeindex, mely így 21 772,19 ponton állt.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek többsége a pozitív délelőtti teljesítményt követően délutánra gyengülésnek indult. A Richter 0,23 százalékos gyengülést követően 43 895 forinton állt. A Mol 0,55 százalékos veszteséget könyvelhetett el, részvényeit így 19 890 forinton jegyzik. Az MTelekom is tovább gyengélkedik délután is. A távközlési papírok árfolyama 0,18 százalékos csökkenést követően 539 forinton áll.

A vezető részvények közt egyedüliként az OTP tartja magát. A bankpapírok árfolyama 0,82 százalékos pluszban tartózkodott délután, a részvényeket így 5 374 forinton jegyezték.

A vezető európai indexek mindegyike pluszban járt délután. A DAX index 0,14 százalékos, a CAC40 0,76 százalékos pluszt ért el. A régiós lengyel WIG20 0,2 százalékos erősödést produkált délutánra.

A tengerentúli piacok nyitás óta folyamatos erősödést mutatnak. A Nasdaq 0,32 százalékos, az S&P500 0,27 százalékos növekedést értek el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.