BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mélybe rántotta a BUX-ot a Mol

Délután egy rövid időre irányt kerestek a piacok, azonban kitart az optimizmus, a vezető nemzetközi indexek emelkednek. A pesti parkett is erősen teljesített a nap végéig, azonban zárás előtt hirtelen bezuhant az index, amit a nagyot zuhanó Mol rántott magával.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX a délutáni esést majd az azt követő iránykeresésből növekedésnek indult és stabilan erősödött azonban a kereskedés utolsó perceiben a tőzsdeindex leszúrt és 1,06 százalékos mínuszba esett. Így a tőzsdeindex 21 065,24 ponton zárta a napot.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt az egész nap jól teljesítő Mol a zárás előtti percekben mélybe rántotta a tőzsdét. Az energiaipari papírok árfolyama 1,85 százalékos mínuszba zuhant, így azokat 18 550 forinton jegyezték záráskor. Az MTelekom már délután óta negatív tartományban mozgott, azonban sikerült eltávolodni a mélypontról, és a kereskedést 0,9 százalékos mínuszban, 545 forinton fejezték be a távközlési papírok.

A nap vesztese a Richter lett, a gyógyszeripari papírok egész nap rosszul teljesítettek, és nap végére sem szépítettek. A társaság papírjait 2,89 százalékos csökkenést követően 43 505 forinton zárt.

A Mol árfolyamának beszakadása miatt az OTP maradt egyedüliként a pesti parketten a vezető részvények közt, melynek részvényei erősödtek. A bankpapírok 0,63 százalékos emelkedés után 5 220 forinton zárták a napot.

Erős pluszokat értek el a vezető európai indexek a pesti tőzsdezáráskor. Az Európai Központi Bank elnökének Jean-Claude Trichet nyilatkozatát követően minimális mínuszba kerültek az indexek rövid ideig az irányt keresték, de sikerült újabb erősödésnek indulniuk. A DAX index 1,02 százalékos, az FTSE 100 index 1,85 százalékos, a régiós lengyel WIG20 0,54 százalékos pluszt ért el csütörtök délutánra.

A tengerentúli piacokat a vártnál nagyobb mértékű növekedés az újonnan munkanélküli segélyért folyamodók számában sem okozott meglepetést. A vezető indexek mindegyike stabil erősödést produkált a nyitás óta, igaz jóval elmaradnak szerdai teljesítményüktől. A Nasdaq 0,79 százalékos, az S&P 500 0,92 százalékos pluszt ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.