BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Roubini is tud tévedni?

Az amerikai piac az év végére javított teljesítményén, így rácáfolt Nouriel Roubini és más elemzők véleményére, miszerint az idei évet a medvék uralják.

Az S&P 500 idén 9,8 százalékot javított, az amerikai tőzsdeindex júliusban érte el az éves mélypontját, azóta azonban 20 százalékot száguldott. Ezzel az amerikai piac látszólag rácáfolt az olyan nagyágyúkra, mint Nouriel Roubini, Albert Edwards és Robert Prechter, akik azt jósolták, hogy 2010-ben gyengül majd a Wall Street teljesítménye.

A Bloomberg adatai szerint az elmúlt öt hónapban átlag 7,7 százalékos hozamot produkáltak a legalább 1 milliárd dollárt kezelő amerikai részvényalapok. James Paulsen, a Wells Capital Management vezetője szerint nem meglepő, hogy az év első, gyengélkedést mutató hónapjait követően visszatért a piacra a negatív mentalitás, hiszen a befektetők élénken emlékeznek arra, hogyan zuhantak a papírok 2008-ban.

A legfrissebb előrejelzések szerint az idei évben 2,7 százalékkal nő az amerikai gazdaság, ugyanakkor a Prechterhez hasonló pesszimisták szerint nem lehet a GDP növekedésére alapozni a részvényvásárlási döntéseket. A szakértő három napja is úgy nyilatkozott, hogy a befektetőknek hat évig érdemes várniuk, mielőtt újra részvényvásárlásba kezdenek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.