BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Simorra vár a hazai piac - Jó a hangulat

A monetáris tanács döntésére várnak a pesti parkett szereplői, addig azonban a nemzetközi hangulat minimális erősödésre ösztönzi a részvényeket. Ázsia gyengüléssel indította a hetet, az európai piacok többsége erősödéssel nyitott.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,31 százalékos erősödést követően 21 284,13 ponton állt a délelőtt folyamán.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek többsége erősödött kora délelőtt. A legnagyobb lendülettel az MTelekom indította a hetet, a távközlési papírok árfolyama 0,96 százalékos erősödést követően 525 forinton áll. Az OTP már szerényebb 0,47 százalékos emelkedést mutat. A bankpapírok árfolyama így 5 275 forinton áll.

A Mol-papírok árfolyama 0,3 százalékos emelkedést követően 19 560 forintra erősödött. A Richter minimális 0,1 százalékos növekedést produkált, így 42 050 forinton jegyzik a gyógyszerpapírokat.

A vezető európai piacokon is minimális mozgás mutatkozik. A tőzsdeindexek többsége erősödéssel kezdte a hetet, azonban kiugró teljesítményt nem mutatnak a piacok. A DAX index 0,36 százalékos, a CAC40 0,63 százalékos emelkedést mutatott a délelőtt folyamán. A régiós lengyel WIG20 index azonban 0,98 százalékos gyengüléssel indította a hetet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.