BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyal a Mol - Vegyesen mozognak az indexek

A csütörtöki stabil növekedést követően a hét utolsó kereskedési napján a vezető európai indexek vegyesen teljesítenek. A pesti parkett erős kezdéssel emelkedik délelőtt, a Mol szárnyalásnak indult közel az 5 százalékos emelkedés.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 2,0 százalékos emelkedésnél járt a délelőtt folyamán, így 21 487,48 pontra erősödött.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek többsége erősödésnek indult. Az MTelekom egyedüliként a vezető részények közt stagnálást mutat, így 545 forinton állnak a távközlési papírok.

A Mol a csütörtökön zárás előtt pár perccel bezuhant, pénteken viszont nagy lendülettel erősödésnek indult. Az energia papírok árfolyama 4,58 százalékos emelkedést is elért, így  19 400 forinton jegyezték azokat.

Az OTP szerényebb 1,36 százalékos növekedést ért el, így a bankpapírok árfolyama5 291 forintig emelkedett. A Richter is hasonló 1,13 százalékos növekedést ért el, a gyógyszeripari részvények árfolyama így elérte a 44 000 forintos árfolyamot.

A vezető európai tőzsdeindexek a hét utolsó kereskedési napján vegyesen teljesítenek, a DAX index 0,08 százalékos, az FTSE 100 0,04 százalékos mínuszban járt. A régiós lengyel WIG20 azonban 0,76 százalékos erősödést ért el.

A tengeren túli piacok csütörtökön tartották magukat és erős pluszokat értek el. Így a Nasdaq 1,17 százalékkal, az S&P 500 1,28 százalékkal erősödött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.