BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint, nem meglepő módon, lejtőre került

A forint az euróval és a svájci frankkal szemben is gyengült ma reggel és nem is várható erősödést a következő időszakban.

Egy euróért jelenleg 274,74 forintot adnak, ami erőteljes gyengülés a 273,04 forintos záróárhoz képest. A hazai deviza fél nyolc és nyolc között mutatott határozott zuhanást az euróval szemben, a mai átlagos árfolyam eddig 273,30 forint, bár egy időre a 272-273 közötti sáv közepébe is felküzdötte magát a forint.

A svájci frank mozgásával kapcsolatban is hasonló a helyzet; egy órával ezelőtt kezdett csúszni a forint és elérte a 21,39-es szintet is. Mostanra korrekciót követően 213,86 forinton áll az árfolyam, de ez még mindig elmarad a 212,97 forintos záróártól.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A SEB bank szerint nem érdemes a forint erősödésére számítani. A svéd bank azt tanácsolja a devizapiaci befektetőknek, hogy ne vegyenek fel úgynevezett hosszú pozíciót, vagyis ne vásároljanak forintot az árfolyam emelkedésére számítva. A magyar "gazdaság jövőbeni fejlődését övező nagy bizonytalanság miatt nem gondoljuk, hogy ez a megfelelő idő" a hosszabb távú befektetésekre - idézte a SEB elemzőit a Dow Jones amerikai gazdasági hírügynökség hétfői reggeli napindító közép-kelet európai pénzügyi piaci jelentésében.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.