BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Apple és a Citi sem tudta legyőzni a bikákat

A Citigroup (C -6.43%) és az Apple (AAPL -2.25%) kedden esésnek indultak és profit kivétet indítottak, így lehúzó hatással voltak a vezető indexekre.

Szerző: Tradenet Global

A Citigroup a kiábrándító nyereségi és bevételi adat hatására gyengült, mivel azok elmaradtak az elemzők várakozásaitól.

Az Apple részvény pedig arra a hírre reagált, hogy Steve Jobs, a cég vezérigazgatója és motorja egészségügyi okokból határozatlan időre távol marad az üzleti ügyektől. E két hír azonban nem gátolta meg az indexeket abban, hogy a hét első kereskedési napján újabb kétéves csúcsra törjenek.

Szerdán az Apple (AAPL) és az IBM (IBM) a zárás utáni kereskedésben erősödtek a jó gyorsjelentéseik eredményeképpen. Az Apple rekord növekedést ért el a negyedik negyedéves bevételekben és nyereségekben, mely elsősorban az iMac, az iPhone és az iPad karácsonyi forgalmának köszönhető.

A cég 6 milliárd dollár bevételt ért el a negyedik negyedévben, a részvény pedig +1.25%-ot erősödött a jelentés után. Az IBM (IBM) +2.88%-ot drágult, mivel túlteljesítette a közgazdászok elvárásait. A vállalat 5.4 milliárd dolláros bevételt ért el a 2009-es utolsó negyedéves 4.8 milliárd után. A CREE (CREE) viszont csalódást keltett. Vártnál gyengébb eredménye miatt a befektetők -15.5%-os esésre ítélték a papírt, mivel a cég a becsléseknél alacsonyabb, 49.8 millió dolláros eredményt értek el.
 
S&P500 (SPY)

A medvéknek a Luther-nap után le kellett volna nyomniuk az árakat, de nem tudták megállítani a bikákat. Az Apple és a Citigroup hírei lejjebb nyomták az árakat a nap elején, de az időleges gyengélkedést a nap második felének emelkedése legyőzte. A napi mélypont elérésekor a bikák agresszíven vásárlásba kezdtek, és ez erős zárásba torkollott.
Az S&P 500 elérte első célárunkat, az 1300 pontot. Némi árkonszolidáció után a következő célpont az 1332 pont, ahol az index számos ellenállási ponttal néz majd szembe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.