BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az európai piacokkal szemben erősödött a BUX

A pesti parkettnek délutánra lendületet adott a rendkívül jó amerikai foglalkoztatottsági adat. Európa szerte a vezető piacok mínuszban jártak.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX az európai piacokon uralkodó trendekkel szembe menve erősödött szerdán. A tőzsdeindex 0,78 százalékkal 22 117,59 pontra erősödött.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt a legerősebb teljesítményt a Richter érte el. A gyógyszerpapírok árfolyama 1,41 százalékkal 43 395 forintra emelkedett. Az OTP hasonlóan jó teljesítményt nyújtott. A bankpapírok árfolyama 1,08 százalékkal 5 287 forintra emelkedett.

Az MTelekom már szerényebb 0,72 százalékos teljesítményt mutatott. A távközlési papírok kereskedését így 552 forinton fejeződött be. A Mol minimális 0,18 százalékos erősödést ért el, így az energiapapírok jegyzése 21 320 fejeződött be szerdán.

A vezető európai indexeket a pesszimizmus uralta. A DAX index 0,82 százalékos, a CAC40 index 0,66 százalékos mínuszt mutatott pesti záráskor. A régiós lengyel WIG20 ennél jóval jelentősebb 1,69 százalékos veszteséget könyvelhetett el.

A tengerentúlon a vezető indexek többsége pluszban kezdte meg a kereskedést. Az S&P500 index bizonytalan 0,06 százalékos pluszt, a Nasdaq 0,34 százalékos erősödést mutat. A jó hangulatot a havi alapon rég nem látott rekord szintű foglalkoztatottsági bővülés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.