BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól hasít az OTP, pluszban a tőzsde

A blue chipek egytől egyig zöldben vannak röviddel 15 óra előtt a Budapesti Értéktőzsdén. Az erősödést az OTP vezeti.

A BUX jelenleg 1,52 százalékos pluszban, 23 137 ponton áll, a blue chipek közül leginkább az OTP emelkedik. A bankpapír ára jelenleg 5 790 forint, ami 1,84 százalékos erősödést jelent. De jól teljesít a MOL is, az 1,68 százalékos emelkedést követően az ár 22 350 forint. A Richter kereken 1 százalékos pluszban, 43 300 forintos árnál tart, míg a Magyar Telekomért 55 4 forintot adnak, ez 0,72 százalékos emelkedésnek felel meg.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Az OTP technikai szempontból az 5500-6000-es sávban gyakorlatilag bármerre mozoghat, így amennyiben a kinti piacokon megvalósul némi egészséges korrekció hamar a sáv alján találhatja magát a papír – vélik a Raiffeisen elemzői. A MOL viszonylag jelentősebb forgalom mellett esett a tegnapi napon, így figyelembe véve az előző napok mozgását is, ismét nőtt az esélye, hogy az általuk várt konszolidációs fázis valóban megindul, amely legalább a 21500-as szintek tesztelését jelentené, de nem zárható ki ennek elesése sem.

Hosszú idő után felülteljesítő volt a tegnapi napon a Richter, némileg ismét eltávolodva a 42 000-es támasz szintektől. Messzemenő következtetéseket azonban nem szabad ebből levonni, egy korrekciós hullámban minden további nélkül törheti azt a szintet. Erőteljes zuhanás azonban talán azért nem lesz utána sem, mert ez a veszély már olyan régen fennáll a papírban, hogy aki ettől tartott, az már el tudta adni a papírt.

A hétfői jó teljesítmény után az MTelekom ismét nem tudta megtartani szintjeit, ezzel szinte ignorálva is azt. Továbbra is úgy véljük, hogy rövid távon nem várható olyan esemény, amely tartósan tudná emelni a papír árát (pl. jelentős hozamcsökkenés), az osztalék rallira való pozícionálást korainak tartjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.