BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Későn jött a magyar rali?

A magyar részvénypiac csak késlekedve követte a nyugat-európai és amerikai részvényindexek október óta tartó menetelését, most pedig épp ez lehet a veszte, hiszen a nagy tőzsdék megérettek egy kis korrekcióra és ez útját állhatja a magyar erősödésnek is.

A Raiffeisen elemzése szerint jó esély van rá, hogy megelőző napok lejtmenetével valóban megindul egy egészséges konszolidációs fázis a tengerentúli piacokon. A legfontosabb tőzsdei mutatók szerint a piac technikai szempontból és más, piaci mutatók alapján is extrém módon túlvett, ami pedig lokális piaci csúcsok környékén szokott jellemző lenni. Ráadásul az S&P 500 számára a kedden hajszálra megközelített 1300-as szint masszív technikai ellenállás is egyben.

A hazai eszközök továbbra is felülteljesítenek, melyek vélhetően az országgal kapcsolatos bizalom fűt. A magyar eszközök a ralli nagy részéből kimaradtak, kevésbé feszítettek még, mint más piacok részvényei, így jó lehetőségnek látszottak a „vételi pánikban”. Az OTP is jól szerepelt, hiszena hét folyamán erős forgalom mellett törte át a kritikus 5500-as szintet. Ezzel elvileg a papír számára 6000-ig nyitott a tér technikai szempontból. A probléma az, hogy a további emelkedés csak a kinti piacok támogatásával képzelhető el, így rövid távon erősen kérdéses, hogy eléri-e célt, lehet, hogy a magyar papírok későn indítottak hajrát.

A Mol lendületesen kapaszkodott a 22 500 forintos szintig, azonban továbbra is erősen túlvett, ezért a Raiffeisen elemzői nem hisznek abban, hogy rövid távon messze juthat innen, így az sem valószínű, hogy eléri a szeptember közepi 23 000 forintos csúcsot. A Mol egy egészséges konszolidációs időszak előtt állhat és lényegesen nagyobbak most a lefelé mutató kockázatok

A Richter új pozitív hírek híján nem fog tudni egyelőre megbirkózni a 44000-44500-as ellenállásokkal, maradhat a jelenlegi kereskedési sávjában. Az MTelekom 550 körül mozog, de várhatóan megint nem fogja tudni megtartani az e feletti szinteket tartósan.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.