BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korrekcióban az arany

Az arany ára immár az ötödik egymást követő napon csökkent pénteken Londonban – öthetes mélypontot elérve –, miután a dollár erősödése és az amerikai gazdaság fellendülésének újabb jelei mérsékelték a nemesfém iránti keresletet – jelentette a Bloomberg hírügynökség. A dollár árfolyama egy hónapos rekordra ugrott azt követően, hogy a várakozások szerint az alkalmazásban állók száma már harmadik hónapja emelkedhetett az USA-ban. Az arany árfolyamának ilyen hosszú, folyamatos csökkenésére legutóbb 2009 augusztusában akadt példa, a nemesfém unciánkénti kurzusa pedig a múlt hónapban, 1431 dolláron érte el csúcspontját.

„A befektetők elkezdték eladni az aranyat a dollár erősödése nyomán” – értékelte a fejleményeket Peter Fertig, a hainburgi székhelyű Quantitative Commodity Research Ltd. tulajdonosa. A Bloomberg által megkérdezett elemzők előrejelzései alapján ezen a héten is az arany árának csökkenésére lehet számítani: 55 százalékuk vélekedett ugyanis úgy, hogy kitart a gyengülés.

Az azonnali szállítású rúdarany unciájáért 1360 dollárt adtak az árupiacon péntek délelőtt, ez 0,8 százalékkal alacsonyabb az előző napi kurzusnál. Ilyen alacsony árfolyamra november vége óta nem volt példa.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.