BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mit művel a forint? - A piac tanácstalan

A forint ma reggel az euróval és a svájci frankkal szemben is erősödött, a jó hangulat vélhetően a Fed tegnapi kommentárjának köszönhető, de a piac a Raiffeisen elemzői szerint nem igazán tudja, merre szeretne indulni.

Az euró ára röviddel fél 10 után 274,11 forint, ma már csaknem megérintette a 276-os szintet is a forint, az átlagos árfolyam pedig pár fillérrel a 275-ös határ alatt van. a tegnapi záróár 275,37 forint volt és az elemzők szerint elképzelhető, hogy a reggeli erősödést követően ismét visszakorrigál a hazai deviza.

A svájci frankért jelenleg 212,16 forintot adnak, ami csinos erősödés a 213,24 forintos záróárhoz képest. Más kérdés, hogy már ma reggel is felugrott a tegnapi záróár fölé a forint és az átlag 212,80 forint, tehát nem úgy tűnik, mintha az árfolyam tartósan rátapadna a 212-es szintre.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Ami az euró-forint árfolyamot illeti, a tegnapi naptól nem lettünk okosabbak, a hét többségének kereskedésével megegyezően a napközbeni erősödést a nap végén korrigálta a piac, és gyakorlatilag a kiindulópontra került vissza az euró-forint árfolyam – írja napi deviza hírlevelében a Raiffeisen.

A ma reggeli erősödést a Fed pesszimista hangvételű kommentárjának köszönhetjük, de továbbra is töretlen a felfelé kúszó trend a keresztárfolyamban. Igazából még mindig nem tudja a piac, merre akar menni, de az elmúlt napok alapján hamarosan várható, hogy irányt választanak.

Ma érdemes a dollár-forint árfolyamra is figyelni. Az elmúlt napokban folyamatosan egyre jobban rátapadt a 200 forintos szintre. Amennyiben tartósan 200 forint alatt tudna maradni a dollár, az támaszt adhatna a forintnak, és akár némi forint-ralit is indíthatna. A holnapi amerikai negyedik negyedéves GDP-adat előtt azonban ilyesmire játszani eléggé kockázatos.

A Bloomberg felmérése szerint a befektetők 59 százaléka számít arra, hogy 2016-ig valamelyik tag kiválik az eurózónából, aminek nagyjából ötöde már idénre várja a bomlást. Görögország és Írország a többségük szerint csődöt jelent, míg Portugália megítélésében megosztottak. Spanyolország és Olaszország felé bizalmat mutattak a befektetők.

A német kormány egyik tanácsadója a görög adósság újratárgyalását szorgalmazza egy széleskörű megoldás-program részeként. Trichet hasonlóképpen Davosban azt nyilatkozta, pozitív lépés lenne, ha az uniós mentőalapot felhatalmaznák arra is, hogy segítsen az EKB nak a periféria kötvénypiacainak stabilizálásában közvetlen vásárlásokkal

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.