BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Remek hetet zárhat a forint

Ha a forint az elemzői várakozásoknak megfelelően tovább erősödik, akkor tavaly december közepe óta nem látott jó hetet zárhat az euróval szemben. Eközben a svájci frank árfolyama kissé emelkedett és a 210 forint feletti sávban mozog.

Nagyon jelentős forint-erősödés bontakozott ki tegnap, aminek köszönhetően új közel három hónapos csúcsra erősödött a hazai valuta az euróval szemben.

Tegnapi Matolcsy György bejelentette, hogy pozitív lesz az idei év költségvetési mérlege, valamint, hogy február 28-án jelentik be a strukturális hiánylefaragó programot. A kormány a Raiffeisen véleménye szerint most jól kommunikál, mindig csak annyit árul el a reformokról, hogy felszínen tartsa a témát és izgalomban a befektetőket.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Bár a forint erősödés egy része már ezt megelőzően megkezdődött, a tegnapi piaci reakció ettől függetlenül is mutatja, hogy ez elég is. Az ÁKK nagyon sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre tegnap, az ötéves papír aukcióján 5,6-szeres kereslet volt.

A forint letörte a az október eleje óta érvényben lévő trendcsatornát. Az elemzők szerint nagyságrendekkel több erőt mutat most, mint a hó közepén, ezért most nem várnak olyan jelentős korrekciót. A technikai indikátorok is több teret engednek most a forintnak. A Bloomberg megjegyzi, hogy három nap után most először gyengült egy kissé az euróval szemben és ha tartja magát a 272,14-es szint közelében, akkor a tavaly december 17-i hét óta nem látott erős hetet zárhat a hazai deviza az euróval szemben.

Erre egyébként van esély, hiszen jelenleg a 212,30-as szinten áll a forint és bár ez egészen enyhe gyengülés a tegnapi, 212,12-es szinthez képest, a korrekció már megkezdődött a fél órával ezelőtt érzékelt gyengülést követően. A mai átlagos árfolyam 271,96 forint.

A svájci frankért 210,34 forintot kérnek most a bankközi devizapiacon, az árfolyam emelkedett, tegnap 209,60 forinton zárt az alpesi deviza. Ma még ugyanakkor a legrosszabb időszakban is csak a 210 és 211 közötti sáv közepéig kúszott fel a forint, az átlagos ár 209,71 forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.