BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stabil erősödéssel zárt a BUX

A hétfői szárnyalást folytatva emelkedett a pesti parkett. Az európai vezető indexek többsége pluszban járt pesti záráskor, a tengerentúlon azonban már vegyesebb képet mutatnak a piacok.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,92 százalékos plusszal zárta a hét második kereskedési napját. Így a tőzsdeindex 21 945,9 ponton fejezte be a kereskedést.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt az iránymutató az OTP volt kedden. A zárásra előnyéből ugyan veszített a bankpapír azonban így is 1,55 százalékos pluszban zárt. A társaság részvényeit így 5 230 forinton jegyezték záráskor. A hétfőn szárnyaló MTelekom kedden is jól teljesített. A távközlési papírok 1,48 százalékkal 548 forintra emelkedett.

A napközben gyengén teljesítő Mol mínuszból pluszba fordult nap végére. Az energiapapírok így 0,61 százalékos emelkedést követően 21 280 forinton fejezték be a kereskedést. A Richter részvényei szerényebb 0,32 százalékos erősödést produkáltak. A gyógyszerpapírok így 42 790 forinton várják a kereskedés folytatását.

Az európai indexek többsége pluszban járt. A DAX index 0,21 százalékos mínuszban, míg a CAC40 0,39 százalékos pluszban járt. A régiós lengyel WIG20 index jelentős 1,52 százalékos csökkenést produkált.

A tengerentúli piacokon véget ért az évnyitó optimizmus. Az indexek többsége lejtmenetnek indult. A Nasdaq 0,55 százalékos, az S&P500 0,33 százalékos mínuszt ért a pesti zárásra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.