BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A PSZÁF tavaly 88 millió forint fogyasztói bírságot szedett be

Tavaly 88 millió forintnyi fogyasztói bírságot szabott ki a pénzügyi intézményekre a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) – hangzott el pénteken egy sajtóbeszélgetésen

A felügyelet emellett egy közérdekű igényérvényesítést is leadott már a bíróságon egy olyan céggel kapcsolatban, amely több fogyasztóval kapcsolatban is törvényt sértett. Ez alapján a hatóság kérheti majd a fogyasztók kárainak megtérítését is.

Egy hatósági szerződés is előkészítés alatt áll – közölte Siklósi Máté, a PSZÁF ügyvezető igazgatója, emellett ajánlásokat is készít elő a felügyelet.

Ezek a dokumentumok első körben általános érvényűek lesznek, de még az idén ki szeretne adni a PSZÁF egy olyan ajánlást, amely a hitelintézetekkel kapcsolatban fogalmazná meg a hatóság elvárásait, és egy olyat, amely a biztosítókra vonatkozik majd – közölte Balogh László alelnök

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.