BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Duplázná a hitelezést a Fundamenta

Rekorderedményt ért el tavaly, és az idén megduplázná a kihelyezett hitelek mennyiségét a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. – hangzott el a társaság mai sajtótájékoztatóján.

Gergely Károly elnök-vezérigazgató tájékoztatása szerint a kedvezőtlen működési környezet és a pénzügyi szolgáltatókat terhelő különadó ellenére a társaság minden eddiginél jobb, 4,08 milliárd forintos adózás előtti eredményt ért el: ennek elérésében pedig a nettó kamatbevétel mintegy 20 százalékos emelkedése és az óvatos költséggazdálkodás egyaránt szerepet játszott. Mindezekből eredően a költség-bevétel hányados tovább javult, és a 2009-es 53,9 százalékról 48,7 százalékra mérséklődött.

Ami az értékesítést illeti, a Fundamentánál a válság ellenére csak kis mértékben változott a lakás-előtakarékossági termék értékesítése: míg 2009-ben 138 ezer szerződés született, addig tavaly 127 ezer lakásszámlát nyitott a lakosság a társaságnál. Az átlagos szerződéses összeg pedig emelkedett is: míg ez az érték 2009-ben 2,55 millió forint volt, addig tavaly már 2,73 millió.

A 2011-es kilátásokat tekintve optimista a társaság. Bár a hitelpiaci kilátások továbbra is negatívak, a Fundamenta 32 milliárd forint saját hitel kihelyezésével számol, ami több mint duplája a tavalyinak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.