BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Venezuela: Kétszeresére is nőhet az olajár

Az Északi-tengeren kitermelt Brent minőségű nyersolaj ára hétrőn ismét 100 dollár fölé emelkedett azon aggodalmak hatására, hogy az egyiptomi helyzet feszültsége átterjedhet a Közel-Kelet és Észak-Afrika más részeire, zavarokat idézve elő az olajszállításban - jelenti a Reuters.

Egy magas rangú kuvaiti tisztségviselő a hét végén kijelentette, az olajárak barrelenként a 110 dollárt ismeghaladhatják, ha Egyiptomban folytatódik a felfordulás. Venezuela pedig úgy vélte, az olajárak meg is kétszereződhetnek, és a 200 dollárt is elérhetik, ha lezárnák a Szuezi-csatornát. 

Irán, amely az OPEC elnökségét látja el jelenleg, úgy véli, hogy nincs szükség az OPEC rendkívüli ülésének összehívására akkor sem, ha az olajárak 120 dollárra kúsznának. 

Christophe Barret, a Credit Agricole francia bank olajszakértője úgy vélte: "Sok a bizonytalanság Egyiptom körül. Nem tudjuk, mi történik ott,  és fennáll az az aggodalom, hogy a ragály elterjed, destabilizálva más országokat".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.