BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

200 millió eurós hitelt vesz fel az OTP

Az OTP Bank Nyrt. megbízást adott kétszázmillió eurós szindikált hitel szervezésére a nemzetközi bankpiac rangos szereplőinek - közölte a legnagyobb magyarországi bank szerdán az MTI-vel.

A magyar pénzintézet csupán annyit közölt, hogy a 2 éves futamidejű hitel általános finanszírozási célokat szolgál.

A konzorciális hitelügylet szervezése szerdán indult. Az OTP megbízását a BNP Paribas, a Citi Bank, a Crédit Agricole Corporate és Investment Bank, az ING Bank N.V., az Intesa Sanpaolo S.p.A., az UniCredit Bank Austria AG és a Yapi Kredi Netherland NV által képviselt UniCredit Csoport és a Wells Fargo Bank, N.A. kapta.

Az OTP Bank tavaly júliusban 250 millió eurós szindikált hitelmegállapodást írt alá, akkor a bank ezt a tőzsde honlapján publikálta.

A tavaly júliusi, eredetileg 200 millió euróra tervezett tranzakciót jelentős érdeklődés és túljegyzés kísérte, összesen 16 pénzintézet vett részt benne. Az akkori hitel futamideje 2 év, a kamat mértéke Euribor + 1,30 százalék. A befolyó összeg a bank általános hitelezési tevékenységét szolgálta.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.