BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kamatdöntés hatására gyengült a forint

A forint gyengült az euróval és a frankkal szemben is. A hazai deviza teljesítménye beleillik a régiós fizetőeszközök árfolyamának alakulásába.

A forint 266,6-os árfolyamról 277,4-ig gyengült az euróval szemben hétfő délutánra. A forint a cseh koronával mozgott együtt a nap folyamán. A román lej gyengült, a lengyel zloty erősödött napon belül.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa a várakozásokkal összhangban 6 százalékon hagyta a jegybanki alapkamatot kamatdöntő ülésén.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A frankkal szemben 206 alatti árfolyamról 206,5-207 közötti kurzusra esett a hazai deviza. A nemzetközi befektetői hangulat semlegesnek tekinthető, a vezető európai tőzsdeindexek minimálisan erősödni tudtak, az amerikai részvényindexek 0,1-0,2 százalékos pluszban állnak.

Az euró erejét támogathatja, hogy az Európai Központi Bank (EKB) kamatot emelhet áprilisban, miközben feszültséget továbbra is az eurózóna adósságválsága okoz.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.