BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A lakosság inkább a betétek felé fordult

Meghaladta a lakossági betétállomány-növekedés az intézményes megtakarítások bővülését tavaly az utolsó három hónapban, a lakosság megtakarításai 3,5 százalékkal, az intézményesi vagyon pedig csak 0,3 százalékkal bővült - derült ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) legfrissebb regiszteréből.

 Ugyanebben az időszakban a pénztári portfoliókban nőtt a külföldi részvények állománya, míg a hazai állomány némileg csökkent.

Hosszú idő után először csökkent az intézményes megtakarítások aránya a lakossági betétekhez képest - mondta Temmel András, a BAMOSZ főtitkára a közlemény szerint.

Az információt szolgáltató vagyonkezelők és a BAMOSZ saját adatai alapján az intézményes megtakarítások teljes állománya 2010 végén 9.688 milliárd forintot tett ki piaci értéken. Az intézményes befektetésből a BAMOSZ tagjai által kezelt befektetési alapok összesített nettó eszközértéke 3 763 milliárd forintot, míg a regiszterben szereplő vagyonkezelt vagyon 5 925 milliárd forintot tett ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.