BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Buffett: Megtöltöttem az elefántvadász puskámat

Warren Buffett úgy nyilatkozott: jelentős akvizíciókra pályázik, ugyanakkor nehézséget jelent olyan célpontot találni, amely megfelelően illeszkedik a milliárdos befektetési cégének portfóliójába.

Buffett a CNBC-nek adott nyilatkozatában arról beszélt, számos „elefánt” került a látókörébe és ismét megtöltötte az elefántvadász puskáját. Ugyanakkor a milliárdos befektető úgy látja, nehéz lesz megfelelő akvizíciós célpontot találni, hiszen a befektető csak olyan cégeket vásárol meg, amelyeknél – mint mondja – érti az üzletmenetet.

Emellett a prédának több tízmilliárd dolláros nagyságúnak kell lennie, de persze kedvező vételárral és feltétel az is, hogy az adott cég menedzsmentje szívesen csatlakozzon a Buffett-birodalomhoz. A befektető ugyanis híres arról, hogy cége, a Berkshire Hathaway csak olyan vállalatokat vásárol meg, amelyek megfelelően működnek és ahol Buffett személyesen megfelelőnek ítéli a menedzsmentet - írja a Reuters.

A Berkshire soha nem vett meg bajba jutott cégeket és Buffett bízik abban, hogy az amerikai gazdaságnak jelenleg nincs is szüksége több élénkítéshez ahhoz, hogy újra megerősödjön. Buffett reálisnak tartja, hogy 2012 novemberére a jelenleg 9-ről 7 százalékra esik vissza a munkanélküliség. Ugyanakkor az ingatlanpiac továbbra is gyengélkedik a befektető szerint, aki úgy látja, akár egy évbe is beletelhet, míg a fölösleges kínálatot felszívja a piac.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.