BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felépült a részvénypiac a japán válság után

Az amerikai részvények a pénteki kereskedés elején erős száguldást rendeztek, de délután visszacsúsztak, és még így is zöld tartományban maradtak, az aktuális rossz hírek azonban visszafogták a mozgást.

Forrás: Tradenet Global

 A pénteki mérsékelt erősödés annak a felfelé trendnek a folytatása, ahogy a részvénypiac a japán krízis után felépült. Az indexek élesen emelkedtek a héten: az S&P 500 index +2.7%-ot, a NASDAQ +3.8%-ot drágult. A növekedés nem kis részben a GDP adatnak köszönhető, mely +3.1%-os növekedést mutatott. A jelentés szerint a gazdaság jobban teljesített, mint a megelőző negyedévben, és a jó irányba fejlődik.

Az Oracle (ORCL $32.64) +1.56%-ot emelkedett, ahogy a cég feljavította a jelen negyedévi előrejelzését és azt osztalékot is 20%-kal emelte.

Az Accenture (ACN $54.29) +4.48%-ot emelkedett a jó gyorsjelentés és optimista előrejelzés hatására. A Research In Motion (RIMM $56.89) viszont -11.29%-ot zuhant a cég rossz teljesítményére, mivel nem érte el a várakozások szintjét, és a kilátásokat is lerontotta.

A Best Buy (BBY $29.22) az elektronikai termékek gyenge kereslete miatt -3.02%-ot esett, amikor a Citigroup tartásról eladásra módosította a részvényről szóló ajánlását. Bár a cég jó előrejelzéseket publikált, ez nem elégítette ki a befektetőket.

Az előttünk álló hét lesz a negyedév utolsó hete, amikor a portolfiókezelők ki szeretnék kozmetikázni a kirakatukat.

S&P500 (SPY)

A múlt héten a piac három jelentős akadályt is áttört. Első az 1300 pont, ami a múlt héten számos alkalommal viselkedett ellenállásként. Itt volt továbbá a 20 és 50 napos mozgóátlag szintje, amit szintén maga mögött hagyott a piac, miután a bikák három napig nem tudták áttörni azt, végül csütörtökön sikerrel jártak. Fontos szint található 1320 ponton, majd 1332 ponton, és talán az éves csúcs 1344-es szintje is ellenállás lehet. Lefelé irányítva figyelmünket meg kell tudnunk tartani az 1300 pontot egy esetleges korrekció során, és az is kiderül, hogy a mozgóátlagok tudnak-e támaszként működni és ismét felfelé fordítani a trendet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.