BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó erőben kezdte a hetet a forint

A forint árfolyama alig változott a hét végén, megőrizte pénteken elért nyereségeit.

Az eurót hétfőn reggel hét óra után 272,02 forinton, a dollárt 192,13 forinton, a svájci frankot 212,32 forinton jegyezték, száz japán jen árfolyama pedig 237,37 forinton állt.

 Pénteken folyamatosan erősödött a forint, a dollárral és a svájci frankkal szemben az euró erősödésének, valamint a G7 egységes fellépésével visszaszorított jen árfolyamnak köszönhetően.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

Péntek délután az eurót 273 forint környékén, délelőtt pedig még 274 forint közelében jegyezték. A dollár jegyzése péntek délután 193 körül, délelőtt 195 közelében járt. A svájci frank jegyzése a péntek délelőtti 216 forint közeliről délutánra 213-214 környékére csúszott le. A japán jent (száz egységre) péntek délelőtt 240 forint közelében, délután pedig 238 forint környékén jegyezték. A hét végén ismertté vált a monetáris tanácsba jelölt két új tag neve, akiket a parlament gazdasági és informatikai bizottsága hétfőn délelőtt hallgat meg, kinevezésükről pedig a parlament délután szavaz.

A piacokon a jelöléstől nem várnak a forint árfolyamkilátásait lényegesen befolyásoló hatást. "Nem számítunk drámai kijelentésekre részükről, de valószínűleg hangsúlyozni fogják, hogy a kormány politikai céljai legalább olyan fontosak, mint az árstabilitás biztosítása" - idézi a Dow Jones hírügynökség a Nomura International Plc. londoni elemzőjét, Peter Attard Montaltot.

A térségbeli devizáktól hétfőn a javuló nemzetközi befektetői hangulat függvényében szerény erősödést várnak a piacokon. A lengyel zloty árfolyamát ezen kívül a tőzsdén jegyzett nagyvállalatok eredmény beszámolói is befolyásolhatják.

A lengyel zloty árfolyama a hét vége folyamán nem változott, hétfőn reggel 4.0658-as euró jegyzésen állt, változatlanul a vasárnap éjszakaihoz képest. A cseh korona 24,40-es euró jegyzésen szintén alig változott a hét végén. A koronától a héten a 24,35-ös ellenállási határ tesztelésére számít a piac, amit a jegybank csütörtöki ülésétől várt kamattartás függvényében a várakozások szerint nem lesz képes áttörni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.