BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól fogytak a kincstárjegyek ma is

Az Államadóság Kezelő Központ (ÁKK) 3 hónapos kincstárjegyeket adott el, melyek kétszeres túljegyzés mellett fogytak el.

Az Államadóság Kezelő Központ (ÁKK) 3 hónapos diszkont-kincstárjegyeket értékesített kedden 50 milliárd forint értékben.

Az elsődleges forgalmazók 103,3 milliárd forint értékben vettek volna jegyeket, de az adósságkezelő nem emelte a kibocsátási mennyiséget.

A minimális hozam 5,89 százalékon alakult, a maximális hozam 5,99 százalékon, az áltagos hozam 5,95 százalék lett. Az előző hasonló futamidejű aukción 5,96 százalékon alakult az átlaghozam, így a hozamcsökkenés 1 bázispontos.

A kibocsátás kedvezően alakult, a túljegyzés mértéke meghaladta a kétszeres szintet. A kötvénytulajdonosoknak vélhetően tetszenek a kiigazítási program keretszámai.

Fél 12-ig egyelőre olyan konkrétumokat nem ismerhettünk meg a csomagból, melyeket vártunk a bejelentés kapcsán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.