BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevesebb a pánikot keltő hír, de a piac még fél

Az amerikai részvénypiac nyitáskori erejét nem tudta megőrizni, és a napi csúcstól távol zárt. Ennek magyarázata a japán és a líbiai krízis lehet.

Szerző: Tradenet Global

A bankrészvények azonban jó erőben voltak, miután a Fed közzétette az ország legnagyobb bankjainak stressz-tesztjét, és a bankok is emeltek osztalékaikon. A JP Morgan (JPM) +2.65%-ot drágult a bejelentésre, hogy az eddigi 5 centes osztalék 25 centre emelkedik. A SunTrust Banks (STI) a pénteki kereskedés folyamán jelentette be, hogy hatalmas, 1 milliárd dolláros részvényvisszavásárlási programot indít. A bank részvénye +4.74%-ot emelkedett a hírre.

Az előttünk álló héten az amerikai részvények továbbra is erősen függenek majd az energiaszektortól, Japántól és a közép-kelettől. A befektetők még mindig csak találgatnak, hogy a japán földrengés mennyire rázta meg az üzleti életet. Hétfőn az ékszerekkel foglalkozó Tiffany (TIF) tesz gyorsjelentést, és mivel a cég forgalmának 20%-a Japánból származik, és a cég néhány üzletének szüneteltetésére kényszerült.

A Research in Motion (RIMM), az Oracle (ORCL) és a Best Buy (BBY) csütörtökön jelent, és ezek is adhatnak képet a Japánban folytatott tevékenységről.
Az ingatlanpiaci adatok és a használt lakóingatlanok adata kedden jelenik meg, csütörtökön pedig a heti munkanélküliségi adatok jönnek ki. A tartós fogyasztási javak adata csütörtökön, a GDP és a fogyasztói bizalmi adat pedig pénteken jelenik meg.


S&P500 (SPY)

Lassan világossá válnak a Japán krízis következményei. Miután kiderült, hogy a nukleáris erőmű helyzete nem romlott, csütörtökön és pénteken feltűntek az olcsó vételekre vadászó befektetők.

A pánikot keltő hírek mennyisége is csökken, de így is jelentős időbe telhet, mire a befektetők és tőzsdei kereskedők magabiztossága ismét megerősödik. Most egy ideig távol maradnak a résztvevők, és több információra várnak, mielőtt újabb befektetési döntéseket hoznának. A múlt héten az index megütötte az 1250 pontos támaszt, és az utolsó két napban emelkedésbe kezdett. Az 50 napos EMA, ami alá már picit lecsípett az árfolyam, ismét tesztelésre kerülhet. Az utolsó támaszok 1213 és 1225 ponton találhatók, és ha ezek elesnek, az a hosszú távú trend változását jelezheti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.